Poliittisen syksyn kynnyksellä

Sunnuntai 28.8.2022 - FotoPena


blogikuva_26.10.2014.jpgPoliittiset puolueet oppositiota myöden ovat ajaneet asemiin, josta he loihtivat näkemyksiään siitä, kuinka Suomen ja maailman meno olisi heidän mielestään järjestettävä. Suomalaisten energia on todennäköisesti kuumaperuna, kun valtionyhtiö Fortum kompastelee Saksan markkinoilla aiheuttaen jälkinäytöksen myös suomalaisille kuluttajille ja jota vielä Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan säestää.

Poliittisia sivalluksia on jo kuultu ainakin Suomen oikeistopuolueista, kun hallitus ei kuulemma heidän mielestään tee mitään tai askartelee väärien asioitten parissa. He rintarottingilla jälleen kerran huudahtelevat vanhustenhuollosta, vaikka itse ollessaan hallitusvastuussa vain huokailivat tällaistako kaltoinkohtelua, tapahtuu vanhustenhuollossa yksityisellä ja julkisella sektorilla. Varsinaisesti muutoksia ei tapahtunut tällä sektorilla vaan odoteltiin seuraavia eduskuntavaaleja. Likasankopolitiikkaa tullaan näkemään ja kuulemaan vielä poliittisella kentällä ennekuin eduskuntavaalien uurnat sulkeutuvat 2.4.2023, sunnuntai-iltana.

Lisäksi median klikkiotsikot lisääntyvät mediassa ja meille ehkä niin rakkaassa Ylessä ja YLE-veron avulla ylläpidettävien kanavien journalismissa. Joku voi väittää, että journalismi on puolueetonta ja he ovat vain vallan vahtikoiria - katinkontit. Tarkalla silmällä ja korvalla kuunneltaessa näitten sähköisten medioiden puhuvien päiden sanomaa niin niistä on kuultavissa esittäjänsä mielipiteitä.

Niin tästäkin kirjoituksessa, joka selkeästi ottaa kantaa maailman menoon. Henkilökohtaisesti minua ärsyttää se, että tässä maailmassa olisi mukamas, epäpoliittisia sanan luikureita mutta kaikissa viestinnässä välittyy sanojansa näkemys maailmasta ja Suomesta. Se on toinen asia, onko se positiivinen joissakin asioissa vai kielteinen kulloiseenkin tapetilla olevaan asiaan.

Tosiasiaa tai todellisuutta esiintyy vain ja ainoastaan mm. laeissa ja niiden täytäntöön panossa. Oli miten oli mutta politiikan ammattilaiset ovat aloittaneet jo eduskuntavaalia silmällä pitäen kansalaisten käännyttämisen puolelleen. Kansalaisten päätettävissä on sitten minkä puolueen esittämiä asioita he pitävät toteuttamiskelpoisina tai uskottavina seuraavalla Eduskunnan nelivuotiskaudella.

Kirjoituksen tekniset tiedot

Kirjoitus on oikoluettu Microsoftin Word - ohjelmalla sekä manuaalisesti kirjoittajan toimesta. Olen yrittänyt rutistaa sanottavani n. 200–395 sanaan niin, että Internet lukemisen lainalaisuudet täyttyvät. Kirjoituksessa on sanoja 250 otsikko mukaan luettuna.

Avainsanat: Politiikka