Pöhinää ja kuhinaa

Lauantai 20.8.2022 - FotoPena


blogikuva_26.10.2014.jpgSuomalaisen kesä taittuessa syksyyn pöhinä ja kuhina politiikassa on kiivaimmillaan, ainakin somealttarilla. Poliittista kuhinaa aiheutti päämisterimme biletyksestä julkisuuteen vuodettu videokuva. Se sai kaikki tietävät ja arvonsa tuntevat villiintymään media-alustoillaan.

Voi kauhistuksen kananhäkki päämisterimme onkin elävä ihminen, joka käyttäytyy nuoren ihmisen tavoin niin, että tanssii kotibileissä tai ravintolassa jne. Meemidataa tietynlaisen mielikuvan luomiseksi politiikan henkilöistä tulee nettiin varmaan kuta lähemmäs tulemme eduskuntavaaleja keväällä-23. Tällaisia hävyttömiä ja paikansa pitämättömiä vale- ja kärjistysvideoita tulee tunnetuista poliitikoista kiertolaisiksi jatkossakin somealustoille.

Itse olen törmännyt politiikoista tehtyihin mielikuvavideoihin ihan YouTubessa, eikä minun ole tarvinnut mennä Tor-verkkoon (hämyjen ja rikollisten käyttämä Internet-verkko) kuten eräs Seiska-lehden toimittaja ressukka oli joutunut tekemään, tämä ilmeni päämisterin tiedotustilaisuudessa aiheen ympäriltä (19.8.).

Muutenkin kyseinen juorulehden toimittaja herätti minussa kummastusta kysymystensä röyhkeydellä, Marinille. Eikö tässä yhteiskunnassa ole tärkeimpiä kysymyksiä medialle kuin kulkea selvittämässä päämisterin ”kossun naukkailua” kotibileissä. Valitettavasti ihmisseurueissa on mukana aina ”Juudas Iskariot tyyppejä”, jotka syystä taikka toisesta haluavat saattaa jotkut ihmiset ikävään valoon kuten tässä tapauksessa pääministerin.

Minua ei hämmästytä se, että poliitikot ottavat irtiottoja 24/7 työstään, jotta jaksaisivat vetää yhteiskunnallista kivirekeä perässään. Kuka vielä muistaa ex-pääministeri Stubbin vuonna 2014 ilmestymisen shortseissa julkisiin tilaisuuksiin kesän kovimmilla helteillä tai kun hän antautui tikkatauluksi Duudson Activity Parkin avajaisissa, Seinäjoella. Kaikilla tuntui olevan siitä mielipide, miten päämisterin tulisi käyttäytyä erilaisissa tilanteissa niin kuin nyt tästä Marinin tapauksesta.

Minun luottamukseni poliitikoihin ei ole rapautunut siitä, että mm. Stubb on pasteeraillut shortseissa tai pääministeri käy tanssimassa tai naukkailee joskus alkoholijuomia. Internetti on siitä mielenkiintoinen väline, että siellä voi huudella nimettömänä mitä vain joutumatta sanoistaan vastuuseen muuta kuin äärimäisissä tapauksissa. En ole hirveäasti törmännyt sellaisiin uutisaiheisiin, joissa olisi kerrottu kunnianloukkaussyytteistä tai paikkansa pitämättömien tietojen levittämisestä olisi kunniankukko laulanut.

Kirjoituksen tekniset tiedot

Kirjoitus on oikoluettu Microsoftin Word - ohjelmalla sekä manuaalisesti kirjoittajan toimesta. Olen yrittänyt rutistaa sanottavani n. 200–395 sanaan niin, että Internet lukemisen lainalaisuudet täyttyvät. Kirjoituksessa on sanoja 274 otsikko mukaan luettuna.

Avainsanat: Politiikka