Kesähumpat

Sunnuntai 10.7.2022 - FotoPena


blogikuva_26.10.2014.jpgKoronapandemia hellittäessä hieman otetaan, tapahtuminen runsaudensarvi pompahti levälleen Suomessa. Suomen sääolosuhteista johtuen tapahtumien kirjo kesällä Suomessa on monenlainen. Tukikohtani alue on melodioitten vallassa kolmena viikonloppuna peräkkäin rokki tai tango soitannasta johtuen.

Provinssirock on jo taputeltu kohta myös tangot sitten seuraavat Vahtiajot, jossa myös kisataan autoilla sekä rokkenrolli soi. Elokuulle sijoittuu myös elektroniseen musiikkiin keskittyvä kaupunkifestivaali.

Tukikohtani, kaupungin herrat ovat laskelmoineet, että tapahtumiin osallistujat jättävät riihikuivaa rahaa miljoonia alueelle. Se on hyväksi tämän alueen pienyrittäjille ja muille, jotka ovat kytköksissä näihin tapahtumiin. Toisaalta millainen merkitys järjestäjille on se, että kahden vuoden odottelun jälkeen maksetut liput ovat käypää pääsylippua nyt tapahtumissa mutta tänä aikana kustannukset ovat nousseet järjestelyjen suhteen. Mikäli tapahtumajärjestäjät ovat käyttäneet sisällä olevaa rahaa viisasti niin eihän asiassa silloin ole huolenhäivää – vai onko?

Kahden vuoden kuivakausi kesätapahtumien osalta on nyt toistaiseksi ohi mutta painimmeko syksyllä jälleen ”pirulaisen” kanssa kuten presidentti tätä epidemiaa nimitti. Kuka tietää mitä on edessä mutta Terveyden ja Hyvinvointi laitos THL:n viisaat ovat sitä mieltä, että tartuntaluvut lähtevät nousukiitoon jälleen syksyllä. Se on todennäköistä, että epidemiavirus jää keskuuteemme hyörimään tavalla taikka toisella ja uusiakin tulee kuten Apinarokko.

Toisaalta on hyvä, että ihmiset pääsevät päästämään höyryjään kahden vuoden hiljaiselon jälkeen näihin tapahtumiin. Suomen kesätapahtumat voivat olla henkisen hyvinvoinnin kannalta merkityksellisiä ihmisille. Tapahtumajärjestäjien ehkä tulisi miettiä tulevaisuuttaan siitä näkökulmasta, että kaikki tehtytyö tapahtumien eteen voi valua hiekkaan jostain syystä kuten tämä pandemia osoitti.

Tapahtumajärjestäjillä pitäisi olla vaihtoehtoinen suunnitelma yllättäviä tapahtumia varten millaisia ne olisivat sitä ei voi tietää, kun ei tiedetä, onko elomme tulevaisuudessa auvoisaa vai huolien täyttämää. Mediaa seuratessa näyttää siltä, ettei elomme ainakaan helppomaksi muutu. Venäjä sotii Ukrainassa, talousviisaat ennustavat taloudellisesti heikkoja aikoja, joten niukkuutta ehkä on siis luvassa kaikille meille.

Kirjoituksen tekniset tiedot


Kirjoitus on oikoluettu Microsoftin Word - ohjelmalla sekä manuaalisesti kirjoittajan toimesta. Olen yrittänyt rutistaa sanottavani n. 200–395 sanaan niin, että Internet lukemisen lainalaisuudet täyttyvät. Kirjoituksessa on sanoja 275 otsikko mukaan luettuna.

Avainsanat: Politiikka