Elämmekö vaaran vuosia?

Sunnuntai 8.5.2022 klo 9.45 - FotoPena


blogikuva_26.10.2014.jpgSeurailen Ylen haastatteluohjelmia ja tällä kertaa oli vuorossa tv:n Ykkösaamu. Ohjelma vetäjä on haastatteluissaan tiukasti asiassa pysyvä toimittaja. Siitä syystä on miellyttävää kuunnella ja katsella hänen toimittamiaan ohjelmia, kun ei tarvitse tuntea myötähäpeää kuten eräitten toimittajien osalta tapahtuu. Toimittajien yksi tärkein tehtävä on tehdä taustatyö perusteellisesti.

Asiaan; haastateltavana oli Suomen Yhdysvaltain suurlähettiläs Hautala. Hänen varoituksensa sanat Suomen osalta olivat selvät eli toisin sanoen elämme vaaranvuosia, kun naapurissamme on arvaamaton rajanaapuri ja sen johtoklaanin päällikkönä on yksinvaltias Putin.

Nato kysymyksen vuoksi Suomeen kohdistuvia uhkakuvia on julkisuudessa käsitelty ja ne tulee ottaa vakavasti. Näyttää siltä, että vaikka Suomi on kuin kainomorsian Naton suhteen niin sillä tiellä olemme, että natohakemus jätetään kevään kuluessa. Meidän tulee vain luottaa valtiojohtoomme; presidentti, valtioneuvosto (presidentti/hallitus) sekä kansanedustajiimme. Niin, että he ovat tehneet oikeat johtopäätökset Euroopan ja maailman turvallisuuspoliittisesta tilanteesta sekä Pohjois-Atlantin puolustusliitto Natoon liittymisen välttämättömyydestä.

Jokainen varmasti on havainnoinut sen tilanteen, että rauhanomainen epävarmuus on lisääntynyt Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Aikoinaan Jugoslavian hajoamisen seurauksena syntynyt raakalaismainen sotiminen alueella päättyi, niin luulottelin itselleni, että en tule elinaikanani näkemään enää sotaa Euroopassa mutta kun helmikuun 24. päivä 2022 valkeni, niin tällainen uutinen vyöryi tajuntaani.

Aluksi olin epäuskoinen, että voiko tämä olla totta, vaikka Venäjä oli aloittanut tämän sodan jo vuonna 2014 Itä-Ukrainan alueella. Venäjän hyökkäyssodan laajentuminen koko Ukrainaan sekä sen kylien ja kaupunkien moukaroiminen moskakasaksi ei ole lannistanut ukrainalaisia vaan he puolustavat maataan tästä huolimatta kunniakkaasti. Venäjä sotajoukkojen raakalaismaiset teot Ukrainan siviilejä kohtaa ovat nousseet päivänvaloon koko karmeudessaan.

Venäläiset tulee saada kansainvälisen rikostuomion eteen Haagiin aina ylintä ja alinta komentoketjua myöten sekä sotarikokset tehneet sotilaat että valtiojohto. Vaikea ja hankala rasti tästä tulee muulle maailmalle ennen kuin näin tulee käymään, että sotarikolliset ovat vastaamassa teoistaan kansainvälisen rikostuomioistuimen edessä.

Kirjoituksen tekniset tiedot

Kirjoitus on oikoluettu Microsoftin Word - ohjelmalla sekä manuaalisesti kirjoittajan toimesta. Olen yrittänyt rutistaa sanottavani n. 200–395 sanaan niin, että Internet lukemisen lainalaisuudet täyttyvät. Kirjoituksessa on sanoja 281 otsikko mukaan luettuna.

Avainsanat: Politiikka