Kättentaputukset eivät riitä

Sunnuntai 10.4.2022 - FotoPena


Ukraina_sydan_1.jpgUkrainalaiset ovat olleet Venäjän raakalaismaisen hyökkäyksen kohteena toista kuukautta, jossa he puolustavat maataan, eurooppalaista rauhaa ja vapautta. Maan presidentti Zelenskyi on pitänyt videoyhteydellä useitten maitten parlamenteille puheen. Viimeksi Suomen eduskunnalle näissä puheissa hän vetoaa maitten omaantuntoon, että he asettaisivat kovia energiasanktioita maahan hyökkäävälle Venäjälle.

Parlamentit ovat osoittaneet kunnioitusta Ukrainan taistelutahdolle kättentaputuksin mutta tämä ei riitä - Venäjältä tulevalle energialle on laitettava sellaiset pakotteet, että ne tuntuvat Venäjän sotakassassa. Pakotteet tulevat kirpaisemaan myös kuluttajia polttoainepumpuilla mutta se on hinta siitä, joka maksetaan vakaasta ja turvallisesta Euroopasta sekä Suomesta.

Ukrainalaisiin kohdistuneet ja kohdistuvat sodan julmuudet ovat kauhistuttavia tähän on tultu Euroopassa, jotka ovat Putin käynnistämän hyökkäyssodan seurauksia. Vähäiset eivät ole myöskään aineelliset tuhot Ukrainassa, kun Putinin armeija moukaroi kaikkea mahdollista he eivät kunnioita mitään Geneven vuoden 1949 sodan neljää oikeussopimusta. Geneven sopimus syntyi, kun Punaisella Ristillä oli siinä keskinen rooli puolueettomana järjestönä.

Putinin joukot eivät ole eivätkä pärjää tässä sodassa ns. miesmiestä vastaan sen takia se on ottanut käyttöön raakalaismaisen raukat teot siviilejä kohtaan. Ukrainan on voitettava tämä sota muuta vaihtoehtoa sillä ei ole mutta Ukrainan on saatava lännen tuki koko mitassaan Venäjä-pakotteineen ja materiaalisena apuna. Sitäkään ei voi sulkea pois, että länsi pakotettu sotilaalliseen väliintuloon siviileihin kohdistuvien julmuuksien takia.

Sen seurauksena voi olla laajeneva länteen kohdistuva sota, jopa 3. maailman sodan puhkeaminen on mahdollinen, kun vastassa on arvaamaton diktaattori Putin ja sen hännystelijät. Samalla kun maan kansalaisten enemmistö on aivopesty harhaisen valtiojohdon kannattajiksi. Tulevaisuus on sumuinen Ukrainassa, Euroopassa ja maailmassa kukaan ei tiedä miten tämä kaikki päättyy. Toivottavasti rauha laskeutuu mutta sodista kantavat jälleen siviilit suurimman taakan mutta se on lähes varmaa, ettei mikään enää palaa ennalleen Suomessa, Euroopassa ja maailmalla.

Kirjoituksen tekniset tiedot

Kirjoitus on oikoluettu Microsoftin Word - ohjelmalla sekä manuaalisesti kirjoittajan toimesta. Olen yrittänyt rutistaa sanottavani n. 200–395 sanaan niin, että Internet lukemisen lainalaisuudet täyttyvät. Kirjoituksessa on sanoja 271 otsikko mukaan luettuna.

Avainsanat: Politiikka