Hyötymään pyrkivät ja kärsijät

Sunnuntai 27.3.2022 - FotoPena


blogikuva_26.10.2014.jpgSota Euroopassa on pauhannut  jo kuukauden, kun Venäjä aloitti tämän häikäilemätön ja julman sodan Ukrainaa vastaan, jossa maan siviilien kärsimykset sekä aineelliset tuhot ovat valtavia. Sotapakkolaisten määrä on järkyttävän suuri sitä voi verrata suursodan aikakauteen 2. maailmansodassa. Sodan seurauksena taloudellisen hyödyn tavoittelijat ovat nousseet kuin rotat koloistaan, kun he yrittävät hyödyntää Ukrainan sotapakolaisten hätää.

Ukrainalaisille naisille on tarjottu työtilaisuuksia mm. Suomen prostituutiobisneksestä tai heitä houkutellaan ottamaan yhteyttä epämääräisillä lupauksilla huolenpidosta. Taustalla aina silloin on vilpillinen tavoite käyttää hädänalaista hyväkseen. Huijarien toiminta on häpeällistä mutta näillä hyödyntavoittelijoilla tällaista ominaisuutta kuin häpeä ei ole olemassa ajatusmaailmassa. Ukrainan rajoilla ihmissalakuljettajat ovat haistaneet ansaita mahdollisuuden ja vaanivat nyt pakolaisia maan rajoilla, kun ihmiset pakenevat hädissään naapurimaihin.

Olemme eurooppalaisina ja suomalasina saaneet elää pitkän rauhanajan. Vaikka poliittisissa kulisseissa Suomessa on tapahtunut kaikenlaista kuten Venäjän poliittinen vehkeily heidän pitäessä yksityisluontoisia yhteyksiä suomalaisiin poliittisiin päättäjiin, jonka tarkoituksena oli vaikuttaa Suomen poliittiseen päätöksentekoon. Se tosiasia on tunnustettava, että poliittista luovimiskykyä on tarvittu näin poliittisesti hankalan naapurin kanssa, kun Neuvostoliitto oli voimissaan.

Taloudellista hyötyäkin olemme saaneet mm. hyödykkeiden viennistä silloiseen Neuvostoliittoon. Sen hintana oli itsemääräämisoikeuden kaventuminen eli oliko demokratiamme, joltain osin näennäistä? Nyt elämme ajassa, jossa kaikki on epävarmuuden tilassa. Diktaattori Putinin valtakunnasta, kuulemme uhittelua, jos teemme niin tai näin oman turvallisuutemme suhteen niin pahaenteisiä toimia tapahtuu Venäjän suunnalta. Presidentti Niinistö sanoi tänään (26.3.) Ylen Ykkösaamussa viisaasti, että pitää pohtia mitä erilaisista päätöksistä turvallisuuden suhteen seuraa ja miten niihin tullaan vastaamaan, jos mm. arvaamaton itäinen rajanaapuri ryhtyy häiritsemään elämäämme.

Turvallisuutemme ratkaisuista tulee valtiojohtomme (presidentti, hallitus, eduskunta) tehdä päätöksiä näitä ei voi yksinkertaisesti päättää torikokouksissa tai huutoäänestyksellä mutta tietenkin kansalaisten mielialoja tulee kuunnella päätöstä tehtäessä. Millaisiin turvallisuuspoliittisiin ratkaisuihin sitten päädytäänkään Suomen osalta niin valtiojohdon tulee kyetä nojaamaan kansalaisten antamaan tukeen turvallisuuspoliittisissa ratkaisuissaan.


Kirjoituksen tekniset tiedot

Kirjoitus on oikoluettu Microsoftin Word - ohjelmalla sekä manuaalisesti kirjoittajan toimesta. Olen yrittänyt rutistaa sanottavani n. 200–395 sanaan niin, että Internet lukemisen lainalaisuudet täyttyvät. Kirjoituksessa on sanoja 285 otsikko mukaan luettuna.

Avainsanat: Politiikka