Epätietoisuus

Sunnuntai 13.3.2022 - FotoPena


Ukraina_sydan_1.jpgOlen ja varmaan kaikki ovat epätietoisuuden tilassa, kun emme tiedä millaisiin uutisiin heräämme seuraavana aamuna. Toisia ahdistaa vähemmän kuin toisia kun sodan uutisointi virtaa mieliimme.

Kuka olisi uskonut joku aika sitten, että raakalaismaista sotaa käydään jälleen Euroopan sydämessä. Sota on tullut nyt ns. ihollemme sekä melkein naapuriimme aiemmin näitä kahakoita käytiin kaukana meistä.

Ukrainan sota on käynnistynyt jo vuonna 2014 kun Venäjä miehitti Ukrainalta Krimin niemimaan sekä Luhanskin, että Donetskin alueet, joissa toimii Venäjän nukkehallinto. Sodissa suurimman taakan kantavat aina naiset ja lapset. Aseiden vaietessa ehkä sukupolvien ajan Ukrainan kansa kantaa sisimmässään särkyneitä mieliä sekä useat ovat vaurioituneet myös fyysisesti.

Tulee mieleen, miten diktaattori Putin kantaa syyllisyyden taakan viattomille siviileille aiheuttamastaan kärsimyksestä. Todennäköistä on, ettei diktaattori tällaisiin ajatuksiin lankea vaan häntä ajaa eteenpäin valloitussota Ukrainan alistamiseksi nukkevaltioksi, jota Valko-Venäjä on jo käytännössä.

Demokratia on diktaattoreille aina kauhistus, kun on luovuttava yksinvaltiudesta. Se nähtiin, Valko-Venäjän demokratialiikkeen kukistamisena, kun se protestoi vaalivilppiä ja poliisiväkivaltaa vastaan. Protestien aikana pidätetiin 25 000 kansalaista, 450 haavoittui jne. Nyt Valko-Venäjän demokratia liikkeen johtohahmot ovat maanpaossa.

Ukrainan sodan vuoksi Eurooppa sekä siinä sivussa Suomi että maailma on epävarmuuden tilassa. Mitä seuraavaksi tapahtuu, onko  rauhan aika Euroopassa lopullisesti mennyttä. Venäjän diktaattori käy jokaisen maapallon kansalaisen kukkarolla aiheuttamansa sekasorron takia. Suomessa hinnat kohoilevat asumisessa, ruuassa, polttoaineissa jne. Putinin sodasta maksetaan kovahinta niin Venäjällä kuin muualla maailmassa.

Koronakustannusten vielä lisätessä taloudellista takaa kansalaisille sekä yhteiskunnille lisäksi, kun lopullista hintalappua ei edes ole vielä olemassa epidemiakustannuksista mm. Suomen kohdalta.

Epätietoisuus tässä kaikessa melskeessä on kuluttavaa, kun kukaan ei tiedä mitä seuraavaksi tapahtuu maailmalla, Suomessa sekä lähialueilla. Minulla ja sinulla on vain halussamme toivonkipinä siitä, että huominen olisi eilistä parempi.

Kirjoituksen tekniset tiedot

Kirjoitus on oikoluettu Microsoftin Word - ohjelmalla sekä manuaalisesti kirjoittajan toimesta. Olen yrittänyt rutistaa sanottavani n. 200–395 sanaan niin, että Internet lukemisen lainalaisuudet täyttyvät. Kirjoituksessa on sanoja 268 otsikko mukaan luettuna.

Avainsanat: Politiikka