Ristiriitaista

Sunnuntai 13.2.2022 - FotoPena


blogikuva_26.4.2014.jpgRistiriitoja Eurooppa tasolla;
Poliittinen ilmapiiri on nyt kaikkialla ristiriitaisessa tilanteessa Euroopassa, kun paine kasvaa poliittisella kentällä, jos Venäjän sotavoimat tunkeutuvat Ukrainaan. Osittain venäläissotilaat ovat jo Ukrainassa sen itäosissa sekä Krimillä lisäksi se kontrolloi Asovanmeren laivaliikennettä, joka on yhteydessä Mustamereen Kertšinsalmen kautta.

Euroopan herrat käyvät Putinin puheilla lievittämässä diplomatian keinoilla selkkauksen mahdollisuutta Euroopassa. Kukaan ei tiedä vielä voiko Ukrainan selkkaus laajentua jopa suurempiin mittoihin kuin on Putin suunnitelmissa. Tällainen ristiriitaisuuden tila poliittisilla tasoilla vaikuttaa myös taloudelliseen vakauteen kaikilla mantereilla.

Ovatko rauhaomaisen rinnakkaiselon vuodet takana niin, että itä ja länsi ovat tukkanuottasilla, jos jostain suunnalta asetetaan valtioiden riippumattomuus kyseenalaiseksi. Loppupeleissä kysymys on aina siitä, että ”kahta tiikeriä ei mahdu samalle vuodelle” (kiinalainen sananlasku). Vaikka tasavertaisuuden periaate tulisi olla johtotähtenä valtioiden välisissä suhteissa.

Uhkakuvia riittää;
Niin maailmalla kuin ”lintukodissamme” (jota se ei enää ole) ovat poliittiset ristiriitaisuudet syvenneet. Hätkähdyttävä uutinen tällä viikolla (vk.6) oli se, että poliisivoimiin kohdistuu uhkatekijöitä niin, että poliisien tukikohdat ovat suojauksessa mm. Helsingissä ja Tampereella. Julkisuuteen ei ole kerrottu millainen ja mistä suunnasta nämä uhkatekijät tulevat. Ajan myötä ehkä poliisiin kohdistuva uhkakuvat tulee päivänvaloon.

Suomi ollut jo vuosikymmeniä rauhaomaisen demokratian kehto mutta nyt näyttää siltä, että erilaisia mielenilmaisuja eri tahoilla esiintyy, jota lisäksi lietsoo epäsosiaaliset (yhteiskuntaan sopeutumaton) somekanavat. Demokratian kivijalkoja (mm. vapaa kansalaisyhteiskunta) nakertaa tehokkaasti kaikenlaiset somen valesivut tai ns. ”uutiset”. Demokraattisissa yhteiskunnissa yleensä sovitaan yhteiset pelisäännöt sekä käydään yhteiskunnan toimielinten vapaat vaalit.

Torihuutelut tai kaupunkien katujen tukkiminen eivät yleensä ole johtaneet mihinkään tai ne ovat johtaneet omaisuuden turmelemiseen mielenosoituspaikoilla. Kaiken lisäksi kun ”nämä aatteet” ovat nykyhetkessä tuontitavaraa. Ne vain saavat hetken verran julkisuutta elleivät ne sitten tähtää yhteiskuntajärjestyksen kaatamiseen mutten tältä istumalta usko, että he kykenevät tällaiseen tekoon.

Epäluuloisuuden kylvämisellä on tehty hirvittäviä tekoja ihmisten keskuudessa kuten lähimenneisyydestämme tiedämme, mitä tapahtui entisen Jugoslavian hajoamisen yhteydessä. Eskaloituuko (laajentuminen) myös poliittinen väkivalta ”lintukodissamme” vai jääkö se vain epäsosiaalisen somen kanaville sitä ei voi tietää. Facebookin (nyk. Meta) Mark Zuckerberg on tosiallisesti maailman mittainen poliittinen vallankäyttäjä, kun hänen yhtiönsä sallii epäluuloisuuden sanoman kylvämisen somekanavillaan esimerkkejä, on siitä, miten Zuckerbergin somekanavia käytettiin mm. Lähi-Idän kansannousujen lietsomiseen.

Kirjoituksen tekniset tiedot

Kirjoitus on oikoluettu Microsoftin Word - ohjelmalla sekä manuaalisesti kirjoittajan toimesta. Olen yrittänyt rutistaa sanottavani n. 200–395 sanaan niin, että Internet lukemisen lainalaisuudet täyttyvät. Kirjoituksessa on sanoja 335 otsikko mukaan luettuna.

Avainsanat: Politiikka