Valintojen edessä

Sunnuntai 9.1.2022


blogikuva_26.4.2014.jpgKoronaepidemia etenee vääjäämättömästi ihmisten keskuudessa Suomessa ja maailmalla, vaikka sen kulkua yritetään jarruttaa mm. maamme hallituksen sekä terveysviranomaisten erilaisilla keinoilla.

Yle-media väittää toimittajan jutulla, että Suomen hallituksen ministerit riitelevät koronatoimenpiteiden laajuudesta. Vahvasti sanottu, kun emme niin lehdistö kuin kansalaiset tiedä hallituksen ja terveysviranomaisten sisäisistä keskusteluista mitään.

Huomion arvoista on se, mitä pääministerimme sanoi Ylen Ykkösaamussa (8.1.), että asioista pitäisi voida keskustella asianomaisissa yhteyksissä eikä käydä keskustelua julkisuuden kautta.

Taustalla on todennäköisesti aluevaalit, jotka kuumottavat hallituksen ministereiden mieliä, kun ensimmäiset äänet sujautetaan ennakkoäänestyskuoriin jo 12.1. Aluevaalit ovat merkitykseltään demokratiamme kulmakiviä. Vaaleissa määritellään sosiaali- ja terveyspalveluidemme uudistuksen suuntaviivat vuosiksi eteenpäin. Vaikka oikeistopuolue Kokoomus uhittelee tekevänsä korjaussarjan soteen, jos he pääsevät valtaan tulevissa eduskuntavaaleissa.

Oikeistopuolue Kokoomuksen ajatusmalleissa pyrkimyksenä on turvata yksityissektorin hyödyt sosiaali- ja terveyspalveluista koska se on yksityiselle bisnekselle ns. kultamunaakin varmempi tulolähde sekä tulonsiirto julkisista terveyspalveluista terveysbisneksen taskuihin. En tarkoita sitä, ettei yksityistä terveysbisnestä tulisi olla vaan jonkinlainen tasapaino julkisen terveydenhuollon ja yksityisten terveyspalveluyritysten välille tulee löytää.

Mielenkiintoista olisi tietää miten Kokoomuksen kellokkaat järjestäisi palo- ja pelastustoimen, kun myös se kuuluu soten kokonaispakettiin. Tulisiko myös sinne yksityisiä yrityksiä hoitamaan palo- ja pelastustoimintaa? En usko koska se ei olisi niin tuottoisaa yritystoimintaa kuin on terveysala.

Aika näyttää millaisiin mittasuhteisiin terveysbisneskalastus Suomessa menee mutta ensin käydään aluevaalit ja se on kansalaisten käsissä mihin suuntaan terveyspalvelut kehittyvät nyt ja tulevaisuudessa maassamme. Jännän äärellä siis ollaan; mihin suuntaan kansalaisten valtakirjat antavat valtuutuksen meidän kaikkien sosiaali- ja terveyspalveluiden kehittämisessä.

Kirjoituksen tekniset tiedot

Kirjoitus on oikoluettu Microsoftin Word - ohjelmalla sekä manuaalisesti kirjoittajan toimesta. Olen yrittänyt rutistaa sanottavani n. 200–395 sanaan niin, että Internet lukemisen lainalaisuudet täyttyvät. Kirjoituksessa on sanoja 235 otsikko mukaan luettuna.

Avainsanat: Politiikka