Repostelijat

Sunnuntai 19.12.2021 - FotoPena


blogikuva_26.10.2014.jpgSuomalaisessa julkisuudessa erilaiset repostelijat täyttävät lehtien palstamillimetrejä tai netin palstoja erilaisilla näkökulmilla maailman menosta. Niinpä minäkin repostelen omilla mielipiteilläni tässä kirjoituksessa. Kirjoitusnikkarit tai media narisijat jäkättävät eri kirjoitelmissa tai televisiossa sekä radiossa mitä kenenkin tulisi tehdä epidemioitten aikana ja missä järjestyksessä. Ilman ”väestöterveystieteen” näkemystä, koulutusta ja kokemusta vailla.

Herkkäuskoisemmat ovat jopa ”salaliittoteoreetikkojen” pauloissa. Omalta osaltani aion ottaa sen kolmannen ”sirun” joita nämä teoreetikot väittävät kirkkain silmin meihin piikitettävän sekä niin monet rokotteet kuin on tarpeen. Rokotteella suojelen niitä ihmisiä, joiden kanssa olen tekemisissä.

Ihmiskunta on ollut tämänkertaisen epidemian otteessa jo 2020 keväästä lähtien, jossain vaiheessa huokaistiin helpotuksesta, että epidemian kulku on pysähtynyt. Kaikilla siis minulla ja sinulla tulisi olla yhteneväinen näkemys siitä, että jokaisen tulee tehdä oman osansa epidemian torjumiseksi niin, että me kansankuntana pysyttäisiin jaloillamme niin taloudellisesti kuin sosiaalisesti sekä terveydellisesti.

Nyt tarvittaisiin sitä kuuluisaa ”talvisodan henkeä” epidemian nujertamisessa ja yhteiskunnan aukipitämiseksi niin, ettei ns. ”hätäjarrua” tarvitsisi kiskaista, asiantuntijoiden mukaan, lähellä sitä jarrutusta nyt ollaan. Epidemian tartuntalukemat Suomessa vain kielivät siitä, että ”jarrua” painetaan mutta se on eriasia millä tavoin tämä toteutetaan Suomessa.

Toivottavasti emme ole Itävallan tiellä, joka on joutunut ottamaan järeät keinot käyttöön maassa epidemian tukahduttamiseksi. Repostelijoilla on tietysti oikeus tulla julkisuuteen oivalluksineen mutta totuudensiementä voisi näihin olettamuksiin myös sisällyttää. Jokaisella on todennäköisesti mielipiteitä maailman menosta mutta kuten täällä Pohjanmaalla sanotaan ”hillitte ittes” vaikuttaisi fiksummalta toimintatavalta maailman menoa tutkailtaessa. Mututuntumalla reposteltaessa syntyy vain sanallisia pärskeitä, eivätkä ne johda mihinkään hyvää lopputulokseen usein vain klikkiotsikkojen kilinään.

Kirjoituksen tekniset tiedot

Kirjoitus on oikoluettu Microsoftin Word - ohjelmalla sekä manuaalisesti kirjoittajan toimesta. Olen yrittänyt rutistaa sanottavani n. 200–395 sanaan niin, että Internet lukemisen lainalaisuudet täyttyvät. Kirjoituksessa on sanoja 239 otsikko mukaan luettuna.

Avainsanat: Politiikka