Poliittista kuplintaa

Sunnuntai 14.11.2021 - FotoPena


blogikuva_26.10.2014.jpgSuomalaisessa ja eurooppalaisessa politiikassa on räjähdysherkkää kuplintaa sekä epävarmuutta. Valko-Venäjän diktaattori Lukašenka uhkailee Eurooppaa niin, että Venäjältä maan lävitse kulkevan kaasuputken hanat laitetaan kiinni, jos Euroopan Unioni kiristää pakoteruuvia diktaattorin hallintoa vastaan. Samalla kun se työntää Puolan rajalle pakolaisia, jotka ovat Lukašenkan ja muiden pelurien pelinappuloita tässä mielipuolisessa valtapelissä.

Valko-Venäjä käyttää aseetonta vaikutuskeinoa ja sen yhdistelmiä Euroopan Unionin maita kohtaan vastavetoina EU:n asettamille rajoituksille, kun Valko-Venäjän presidentinvaalit todettiin vilpilliseksi sekä kovin ottein tukahdutetun demokratialiikkeen vuoksi. EU:n rajoitukset kohdistuvat 78 valkovenäläisen henkilöön ja kahdeksaan yhteisöön. Lisäksi mm. Valko-Venäjän siviilikoneet eivät saa käyttää EU-maiden siviililentokenttiä.

Lähiaikana tullaan näkemään millaisiin lisänokitteluihin tämä johtaa EU:n ja Lukašenkan mielipuolisen hallinnon välillä. Suomalaiset poliitikot kehitelevät jo olettamuksiin pohjautuvia näkymiä siitä, että myös Suomen rajoilla tultaisiin näkemään samanlaista liikehdintää kuin vuonna 2015 pakolaisaallon aikana. Se tietysti saattaa olla mahdollista, että laittomia rajaylityksiä Suomeen yritetään tehdä Putinin valatakunnasta Jopoilla tai romuautoilla kuin vuonna 2015–2016.

Nyt nähty pakolaisliikehdintä on todennäköisesti jäävuorenhuippua, kun luonnon ja-ilmastokatastrofit iskevät täydellä voimalla maapalolle. Näyttäisi siltä, että epävarmuus ja pelon ilmapiiri lisääntyy ihmisten keskuudessa, kun poliitikot panikoivat julkisuudessa, että Suomen ehkä kohdistuu samalainen ja ellei jopa suurempi kansainvaellus kuin vuonna 2015.

Orpon kokoomuslaiset haluavat Suomen rajat väliaikaisesti sukkelaan kiinni mutta se on vain väliaikainen ratkaisu, ellei pakolaisuuden juurisyitä kyetä kitkemään lähtömaissa. Näyttää siltä, ettei näin tule tapahtumaan lähiaikoina ongelman laajuuden ollessa massiivinen sekä ihmiskunnan ollessa valtavien haasteiden edessä ilmaston lämpenemisen, nälänhätien, paikallisten konfliktien vuoksi.

Kirjoituksen tekniset tiedot

Kirjoitus on oikoluettu Microsoftin Word - ohjelmalla sekä manuaalisesti kirjoittajan toimesta. Olen yrittänyt rutistaa sanottavani n. 200–395 sanaan niin, että Internet lukemisen lainalaisuudet täyttyvät. Kirjoituksessa on sanoja 232 otsikko mukaan luettuna.

Avainsanat: Politiikka