Irtiottoja

Sunnuntai 26.9.2021 - FotoPena


blogikuva_26.10.2014.jpgSuomalaisessa puoluepolitiikassa jylisee nyt irtiottoja, kun suvantovaiheen jälkeen pitää päästä medianäkyvyyteen. Vihreitten tempaus taannoin keskustelutti julkisuutta muutaman päivän, kun se julkisti puoluekokouksen päätöksellä, että kannabista pitäisi saada tuprutella ilman lain kouraa Suomessa.

Toki tällaista ovat jo esittänyt Suomen poliittiset nuorisojärjestöt vuonna 2019 etunenässä Kokoomuksnuoret. Nämä kermaperseet ovat tavoiteohjelmassaan esittäneet myös, että prostituutio pitää mahdollistaa elinkeinona Suomessa. Tiedossa ei ole miten ”tois pual jokke” oleva puheenjohtaja Orpo suhtautuu voi olla, että he kokevat myötähäpeää nuorisonsa esityksien takia.

Orpon retoriikkaan yrittää lyödä kiilaa nykyinen valtiovarainministeri Saarikko (kesk.) puhuessaan palkkojen veroalesta. Saarikko omi heti tämän Keskuskauppakamarin idean itselleen, kun hän oli Keskuskauppakamarin herrojen pyörityksessä tällä viikolla (viikko 38. 21).

Palkkaveroale on ollut Orpon kestoaihe julkisuudessa ja hän ottaa sen esille pienimissäkin torikokouksissa pakkomielteisesti. Ottamatta kantaa sen kummemmin talouspolitiikkaan niin Saarikko joutuu etsimään Kepulle poliittista taikasauva tuleviin eduskuntavaaleihin. Tästä syystä hän tarttuu kaikkiin mahdollisiin poliittisiin oljenkorsiin, jolla hän saisi vakuutettua Kepun politiikan auvoisuudesta kansalaisille. Kun vaarana on, että hänen puolueensa kärsi jälleen rökäletappion vuonna 2023 eduskuntavaaleissa.

Osviittaa puolueiden vaalimenestyksestä antavat tulevat aluevaalit, jotka valitaan pyörittämään sosiaali- ja terveysuudistusta eli Sotea ns. 21 hyvinvointialueella maassamme. Ihmeellistä on se, että näitä irtiottoja pompahtelee eri ministereiden toimesta esille ja sitten muut ministerit ovat huulipyöreänä tietämättömyyden aallossa sekä he ovat heti valmiudessa apumaan alas ehdotukset kuten Vasemmistoliiton Lii Andersson tylytti Saarikkoa ”epäjohdon mukaisuudesta”.

Poliittisien irtiottojen määrät tulevat varmaan kasvamaan kuta lähemmäs erilaisia vaaleja mennään niin yksittäisten politiikkojen tai puolueiden toimesta. Poliittisia vaalitäkyjä varmaan jo hiotaan erilaisissa poliittisissa bunkkereissa millaiselta ne kuulotavat tai näyttävät sen tulemme varmaan näkemään pitikin loppuvuotta (aluevaalit tammikuussa-22) sekä eduskuntavaalien (2023) lähestyessä.

Kirjoituksen tekniset tiedot

Kirjoitus on oikoluettu Microsoftin Word - ohjelmalla sekä manuaalisesti kirjoittajan toimesta. Olen yrittänyt rutistaa sanottavani n. 200–395 sanaan niin, että Internet lukemisen lainalaisuudet täyttyvät. Kirjoituksessa on sanoja 259 otsikko mukaan luettuna.

Avainsanat: Politiikka