Kummallista mäkätystä

Sunnuntai 22.8.2021 - FotoPena


blogikuva_26.10.2014.jpgKoronaepidemiasta näyttää olevan jokaisella omia mielipiteitä, vaikka ei ole lääketieteellistä koulutusta on vain minusta, tuntuu asenne. Kummallista on myös, että jotkut rokotevastaiset henkilöt katsovat oikeudekseen häiritä lapsia ja uhkailla terveydenhoitajia koronarokotuksien vuoksi. Ilman antibioottien keksimistä ihmiskunta olisi harvalukuisempi. Olisiko se hyvä asia sen voi jokainen päätellä itse.

Antibioottien kehityskulku on alkanut 1900-luvulta aina tähän päivään asti. Antibiooteilla on torjuttu monenlaisia tauteja ja sillä on saatu ja annettu ihmiselämälle mahdollisuus niin Suomessa kuin maailmalla. Epidemian alettua näytti siltä, että epidemiaa torjutaan Suomessa yksissä tuumin mutta nyt kuppi on mennyt nurin ja antaumuksellinen mäkätys kuuluu tuutista kuin tuutista.

Oppositio ja Ylen toimittajat näyttävät hyödyntävän epidemiaa hallituksen moukaroimiseen. Kieltämättä poliittisten irtopisteiden kalasteluyritystä tapahtuu mutta eikö toimittajien tulisi olla ”puolueeton” raporteissaan? Kokonaisuuden hahmottaminen asiassa on sangen työlästä, kun kaikki asiaan liittyvät tahot laukovat omia mielipiteitä siitä, miten tätä epidemiaa tulisi hoitaa.

Kysymys kuuluu näille ”mukamas asiantuntijoille” pitäisikö koronavirus eri variaatioineen päästä hallitsemattomasti leviämään ja katsoa kuinka meille ihmispoloisille käy? Todennäköisesti siinä avattaisiin sellainen ”Pandoran lipas”, joka olisi ilmastomuutosta lukuun ottamatta kovin takaisku ihmiskunnalle sen seuraukset olisivat inhimillisen kärsimyksen osalta mittaamattomat lukuunotettuna myös taloudelliset sekä hyvinvointiyhteiskunnan liittyvät seikat.

Epidemian tartuntaluvut päivittäin ovat olleet sadoissa eikö ole ihme, kun piittaamattomuus omasta muitten ihmisten terveydestä on vallannut alaa. Helsingin ja Uudenmaan eli Helsingin Yliopistollisen sairaalan alueella epidemiatartunnat tapahtuvat pääsääntöisesti yleisötapahtumissa, festivaaleilla, yksityistilaisuuksissa, ravintoloissa, baareissa sekä yökerhoissa (Lähde; I-P 30.7.2021).

Uutiskuvista nähtynä järjestetyt tilaisuudet eivät näytä eivätkä täytä terveysturvallisuus näkökulmaa. Tapahtuma-ala saa katsoa myös itseään peilistä kuten me kaikki muutkin, kun yhteiskunnan avaamista ei ole voitu toteuttaa näillä tartuntaluvuilla, joita Terveyden ja hyvinvointilaitos THL meille kertoo. Kai sitten on niin, että silloin kuin epidemia osuu omaan nilkkaan niin silloin vasta ymmärretään, ettei viranomaiset näitä rajoituksia epidemian aikana sekä matkan varrella ole turhaan tehnyt.

Kirjoituksen tekniset tiedot

Kirjoitus on oikoluettu Microsoftin Word - ohjelmalla sekä manuaalisesti kirjoittajan toimesta. Olen yrittänyt rutistaa sanottavani n. 200–395 sanaan niin, että Internet lukemisen lainalaisuudet täyttyvät. Kirjoituksessa on sanoja 287 otsikko mukaan luettuna.

Avainsanat: Politiikka