Eipäs juupas sekä muuta poliittista lirkuttelua

Sunnuntai 1.8.2021 - FotoPena


blogikuva_26.10.2014.jpgSuomalaisessa politiikassa on menossa kuivakausi kesähelteen vallitessa mutta odottakaas kun päästään syksyyn niin poliittiset pilttuut kuhisevat politikkojen lausahduksia, väittämiä, epätosia ilmaisuja sekä ”etelän metia” sekoittaa poliittista pakkaa omalla tahollaan. Kypäräpapit (Lähde: Wikipedia; tark. mm. Kansallinen Kokoomus -puolueen henkilöitymä tai stereotypia kokoomuslaisesta, Kokoomuksen kannattaja) kompastelevat omissa poliittisissa kannanotoissaan.

Aiemmin puolue ilmoitti äänestävänsä tyhjää EU-tukipakettia päätettäessä eduskunnassa ja myöhemmin he ilmoittivat, että ei vaiskaan. Lopulta puolueen kansanedustajat saivat vapaat kädet äänestyksessä. Pohjanmaan ”Niskavuoren emäntä” (Paula Risikko) äänesti tukipakettia vastaan, joka oli aika kummallinen poliittinen lirkuttelu Pohjanmaan poliittisille ärripurreille.

Heinäkuun loppupuolella, tätä vuotta, he ajoivat ”kantasuomalainen” sanan peruskallioon. Asia liittyy heidän näkemyksiinsä ulkomaalaisten ns. kotouttamisohjelmaan Suomessa. Siitä alkoi älämölö, kun sanan tarkoituksen perään alettiin kyselemään julkisuudessa. Twitter alkoi sen jälkeen laulamaan, ettei me tätä tarkoitettu ja pahoiteltiin sanavalintaa. Mihin nämä Kokoomuksen erilaiset poliittiset jarrutukset liittyvät? Viestit ovat ehkä poliittisia silmäniskuja perussuomalaisten kannattajakunnalle, että kyllä täälläkin maahanmuuttokriittisiä ollaan eli tulkaa meille - meillä ei poliittiset seinät ahdista.

Ylen Ykkösaamussa PS:n puheenjohtaja Halla-aho piti tätä Kokoomuksen tempoilua maahanmuuttokysymyksessä ”halpahintaisena poliittisena temppuna”. Jonkinlainen kädenvääntö Suomen vanhimman oikeistopuolueen sisällä on menossa sitä osoittavat mm. nämä edellä mainitut poliittiset jarrutukset poliittisissa kysymyksissä.

Poliittinen liehakointi on suunnattu todennäköisesti perussuomalaisten kannattajien suuntaan, kun edessä ovat aluevaalit (sote) ja ei ne eduskuntavaalitkaan enää kaukana ole. Mikäli poliittiset mannerlaatat liikkuvat siihen suuntaan, että poroporvarit saavat äänestäjät liikkeelle ja Kokoomuksen vaalivankkurit ylittävät maaliviivan ensimmäisenä niin kokoomuslaiset tarvitsevat apupuolueeksi perussuomalaisia, hallitusta muodostettaessa, vaalien jälkeen.

Se on vain siitä kiinni, että perussuomalaiset ”eivät taho” koska he eivät halua olla kainomorsian poliittisessa hääseremoniassa, kun he yrittävät valloittaa itse pääministerin ”tammipöytäisen” kammarin. Kaikenlaista ehtii tietysti tapahtua politiikassa, joita Erkkikään ei tiedä ennen kuin tulevat vaalit ovat maalissa. ”Shakespearelaiseen draamaan, komediaan ja monologiin” verrattavaa poliittista jargonia tullaan vielä näkemään suomalaisessa poliittisessa teatterissa yllin kyllin ennen kuin kansa on vaaliuurnalla käynyt.

Kirjoituksen tekniset tiedot

Kirjoitus on oikoluettu Microsoftin Word - ohjelmalla sekä manuaalisesti kirjoittajan toimesta. Olen yrittänyt rutistaa sanottavani n. 200–395 sanaan niin, että Internet lukemisen lainalaisuudet täyttyvät. Kirjoituksessa on sanoja 298 otsikko mukaan luettuna.

Avainsanat: Politiikka