"Radiohiljaisuus"

Sunnuntai 13.6.2021 - FotoPena


blogikuva_26.10.2014.jpgOlen ollut muutamat viikot poissa kotisivultani, kun olkapääni operoitiin läheisessä sairaalassa ja se on vaatinut kuntoutusta ennen kirjoitusnäppylöiden naputtelua. Olen kirjoittelut täällä blogissani monenlaisista aiheista, jotka ovat ihastuttaneet tai vihastuttaneet lukijoita.

Olen saanut myös karkeaa palautetta ja eräs palaute on harkinnassa, tuleeko siitä poliisitutkinta. Väkivallalla uhkaaminen, vaikka vain nimimerkin suojassa on aina poliisiasia. Kirjoittajan IP-numero on tiedossa, jonka avulla on  selvitetty törkypostin lähettäjän henkilöllisyys.

Internetmaailmassa ei voi piiloutua nimimerkkien taakse, vaikka näin luullaan. Toisekseen en koskaan julkaise nimimerkkikirjoituksia kirjoitusten yhteydessä, vaikka itse kirjoitan valokuvamaailmani käyttäjänimellä.

Kirjoitteluni jatkuvat erilaisista ajankohtaisia teemoista on kyseessä sitten mikä poliittinen suunta tahansa, jos katson aiheeksi kommentoida esille tulevaa asiaa. Toki kirjoitteluni aihepiiri ehkä laajenee, kun politiikan aiheet ovat joskus tylsyydessään mielenkiinnottomia.

Suomessa on toki menossa monenlaisia mielenkiintoisia kiertoliikkeitä politiikassa sekä yhteiskunnan rakenteissa, joiden kommentoinnin aika on myöhemmin. Olen tietoisesti pyrkinyt välttämään kuntavaalikampanjoinnin liittyvää poliittista jargonia sekä mielikuvapolitiikkaa. Minua ei kiinnosta sellaiset sloganit tai mielikuvilla leikittely kuten ”sydän on oikealla”, ”äänestä Suomi takaisin”, ”koko maa mukana”, ”se kotimainen” Liike Nytin iskulauseesta ei ottanut Erkkikään selvää jne.

Sloganit kuntavaalissa kumisevat tyhjyyttään eivätkä ne kerro äänestäjälle yhtään mitään iskulauseen takana olevasta poliittisesta linjasta. Sunnuntain jälkeen tiedämme millä tavoin kansalaiset ovat ottaneet kantaa (äänestyslipulla) näitten iskulauseiden takana oleviin poliittisiin suuntauksiin.

Mielenkiintoista olisi tietää myös millä tavoin äänestäjät ovat lukeneet näitä vaaliohjelmia päätöksentekonsa tueksi, kun niissä luvataan kymmenen hyvää ja kaunista. Puolueet eivät koskaan valtuustokauden loputtua tee siitä tiliä, miten vaaliohjelmat, lupaukset kuntalaisille ovat toteutuneet sekä mitkä vaaliohjelmien lupaukset ovat menneet kuntien Ö-mappeihin. Pieni analyysi menneestä valtuustokaudesta olisi parasta demokratian kuluttajansuojaa.

Kirjoituksen tekniset tiedot

Kirjoitus on oikoluettu Microsoftin Word - ohjelmalla sekä manuaalisesti kirjoittajan toimesta. Olen yrittänyt rutistaa sanottavani n. 200–395 sanaan niin, että Internet lukemisen lainalaisuudet täyttyvät. Kirjoituksessa on sanoja 250 otsikko mukaan luettuna.

Avainsanat: Politiikka