Härdelli

Sunnuntai 3.7.2022 - FotoPena


blogikuva_26.10.2014.jpgSuomen natomatkalla on nyt mutkia matkassa, kun Turkin diktaattori Recep Tayyip Erdoğan järjestää härdellejä (mm. sekamelska) asian ympärillä. Suomen ja Ruotsin tietä Pohjois-Atlantin liitto Naton jäseneksi mutkistaa se, että Turkin diktaattori toimii jarrumiehenä vedoten väitteisiin Suomeen paenneiden kurdien terroristisuudesta. Erdoğan mielestä kaikki kurditaustaiset ihmiset ovat turvallisuusuhka Turkille. Suomi on oikeusvaltio, jossa toimitaan lakiemme mukaan eikä mielivaltaisuuteen perustuen.

Diktaattorin messuaminen asiasta vaikuttaa olevan Turkin tulevien vaalien yksi sisäpolitiikkaan liittyä asia, jolla Turkin diktaattori yrittää jälleen hamuta vallan itselleen maassa. Näyttäisi myös siltä, että ko. herra pelaa Venäjän pussiin, kun Venäjän ”johdon” edustaja pahoitteli sitä, ettei Turkki estänyt Suomen ja Ruotsin Nato-pyrkimyksiä.

Sekamelskaa esiintyy myös hyökkäyssotaa Ukrainassa käyvän Venäjän ”johdossa”, kun diktaattori Putin sanoo, että Suomen ja Ruotsin natoasia maiden sisäinen asia. Sen sijaan Venäjän entinen nukkepresidentti (Putinin käskyläinen) Dmitri Medvedev lupaa tuoda rajoillemme Iskander-ohjuksia, jos menemme Natoon. Hän esiintyy nykyään sotahaukkana, kun aikaisemmin hän kantoi liberaaliviittaa harteillaan Venäjällä. Ilmeisesti taustalla hän unelmoi jälleen Putinin saappaisiin astumista sitten, kun Putin on poissa pelistä.

Liittymisemme Natoon ei ole ”kirkossa kuulutettu”, kun Nato-maiden parlamenttien pitää hyväksyä Ruotsin ja Suomen NATO-hakemukset. Nato-kerhossa niin kuin myös EU:ssa ei ole ns., demokratian perinteitä sen takia, kun jokaisen maan näissä liitoissa olevien pitää hyväksyä ”pöydällä” olevan asian yksimielisyysperiaatteella.

Yhteisymmärrysasiakirja, joka allekirjoitettiin Suomen sekä Ruotsin, että Turkin välillä, Naton Madridin kokouksen yhteydessä niin asiakirjassa ollut kirjoitusmuste oli vielä kosteaa, kun Turkin diktaattori, jo vaatii maittemme terrorismilainsäädäntöön muutoksia sekä muita vaatimuksia kurditaustaisten henkilöiden kohteluun. Se on ennen kuulumatonta, että suvereenin valtion lakeja pitäisi muuttaa vieraanvaltion vaatimuksesta mutta yksinvaltias ei ole todennäköisesti kartalla sen suhteen, että olemme oikeusvaltion periaatteita noudattava maa, jonka mukaan tuomioistuimet käsittelevät vieraan valtion ns. luovutuspyynnöt henkilöistä lakiemme mukaan.

Kirjoituksen tekniset tiedot

Kirjoitus on oikoluettu Microsoftin Word - ohjelmalla sekä manuaalisesti kirjoittajan toimesta. Olen yrittänyt rutistaa sanottavani n. 200–395 sanaan niin, että Internet lukemisen lainalaisuudet täyttyvät. Kirjoituksessa on sanoja 272 otsikko mukaan luettuna.