Perustuslakivaliokunta torppasi hallituksen esityksen koronaepidemian liikkumisrajoituksista mutta kommentoi maskipakkoa ja esitti täsmätyimpiä esityksiä epidemian suitsemiseksi. Miten kotibileitä tai muita kodin tapahtumia voidaan rajoittaa perustuslain näkökulmasta katsottuna eikä se ole kotirauhaan, yksityisyydensuojaan puuttumista ja näin ollen perustuslain vastaista, jos mikä sekä miten tällaista valvottaisiin? Perustuslakivaliokunta on kuin ”pukit kaalimaan vartijoina” osalla heillä on juristikoulutus mutta muuten he ovat maallikkotuomarin asemassa valiokunnassa.
Perustuslakivaliokunta torppasi hallituksen esityksen koronaepidemian liikkumisrajoituksista mutta kommentoi maskipakkoa ja esitti täsmätyimpiä esityksiä epidemian suitsemiseksi. Miten kotibileitä tai muita kodin tapahtumia voidaan rajoittaa perustuslain näkökulmasta katsottuna eikä se ole kotirauhaan, yksityisyydensuojaan puuttumista ja näin ollen perustuslain vastaista, jos mikä sekä miten tällaista valvottaisiin?
Perustuslakivaliokunta on kuin ”pukit kaalimaan vartijoina” osalla heillä on juristikoulutus mutta muuten he ovat maallikkotuomarin asemassa valiokunnassa. Kuka uskoo, että heiltä putoaa poliitikon ”kaapu yltä” kun he astuvat valiokunta huoneeseen.
Viime torstain (1.4.) Ylen A-talkissa nähtiin jälleen kerran miten koronalla politikointiin, kun perustuslakivaliokunnan varapuheenjohtaja Häkkänen lateli täysin kokoomuslaista retoriikkaa näistä rajoitustoimenpiteistä. Minun mielestäni lakiesityksiä tulisi pohtia perustuslakituomioistuimessa eikä siitä katoaisi demokratia minnekään. Useissa demokratioissa on tällainen tuomioistuin kuten Yhdysvalloissa.
Valtiontalouden tarkastusvirastosta on paljastunut sisäinen ”kaalimaan sylttytehdas”. Viraston tehtävänä on valvoa valtion hallinnon taloustoimia ja nyt on paljastunut, että pääjohtaja on satsannut itseensä valtionrahoja hoidattamalla kauneuttaan ja reissannut aikarunsaasti turuilla ja toreilla. Maalaisjärkeni sanoo, että hiuksia, ihoa tai muuta sellaista hoidatetaan omasta pussista eikä valtion verorahoista, on sitten herra(-tar) tai narri. Edustustilin tai mikä sitten onkaan ei tule ylettyä näihin asioihin.
Entinen ministeri joutui eroamaan, kun verorahoja oli käytetty esiintymiskoulutukseen. Miksei sitten valtiontalouden tarkastusviraston pääjohtaja vedä johtopäätöksiä ja eroa tehtävästä, vaikka väittää ettei ole tehnyt virkarikosta. Pääjohtaja on aiheuttanut maksimaalisen imagotappion toiminnallaan. Miten tällainen henkilö on hoitamassa tehtävää, joka ei erota henkilökohtaisen ja tässä tapauksessa valtion taloudellisia rajoja.
Kaiken lisäksi, kun on sellaisen viraton pääjohtaja, jonka pitäisi valvoa, että valtiontaloutta hoidetaan ilman omanedun tavoittelua. Monet tällaiset asioitten hoidon kummallisuudet politiikassa ja yhteiskunnan hallinnossa ”pistää miettimään” onko yhteiskunnan rakenteet epäterveet tai rikki kuten oikeistopoliitikot, Orpon, johdolla ovat väittäneet jokunen vuosi sitten poliittisissa ”vuorisaarnoissaan”.
Kirjoituksen tekniset tiedot
Kirjoitus on oikoluettu Microsoftin Word - ohjelmalla sekä manuaalisesti kirjoittajan toimesta. Olen yrittänyt rutistaa sanottavani n. 200–395 sanaan niin, että Internet lukemisen lainalaisuudet täyttyvät. Kirjoituksessa on sanoja 267 otsikko mukaan luettuna.
Blogin kirjoittajan ohjeistus kommentoinnille
Blogin kirjoittaja pidättää oikeudet seuraavien asioitten arviointiin kommenteissa: 1. Nimimerkki kommentteja ei julkaista. 2. Omalla nimellä kirjoittajien kommentit hyväksytään, kun kirjoitukset noudattavat hyviä tapoja. 3. Kommentoi napakasti ja lyhyesti.
4. Kommentit saavat olla enintään 12 lauseen mittaisia. 5. Linkit, jotka viittaavat henkilöihin, kuvin tai ms. hyvien tapojen vastaisesti: jätetään julkaisematta. 6. Englanninkielisiä kommentteja ei julkaista 7. Jaottele teksti kappaleisiin / kommentin lukeminen on helpompaa. 8. Edellä mainittujen lisäksi kommenteissa sovelletaan tätä ohjeistusta.