Vajaan tunnin istunto


Seinäjoen kaupunginvaltuusto kokousti maanantaina (28.8.) Sukari /Ideapark asian ympärillä, kun Lakeuden Ankkuri-kauppakeskushanke Joupissa meni kiville.

Kokouksen alussa valtuutetut valokuvattiin yksittäin ja valtuuston yhteiskuvana. Valokuvaajalle oli haasteellinen tehtävä edessään, kun kuvattavat seilasivat tilassa kuin päiväkotilapset mutta päiväkotilapset menevät järjestyneemmin yhteiskuvaan.
Huvittavaa oli, että jotkut yrittivät kuvata yhtä aikaa valokuvaajan kanssa valtuuston ryhmäkuvaa kännyköillään ja tableteillaan.

Valtuuston käsitellessä Sukari Invest Oy:n kanssa tehtävää aiesopimusta niin siinä eivät parrat pärisseet tai hiukset hulmunneet valtuutetuilla, kun aiesopimus oli jo hyväksytty valtuuston päätöksenä.

Puhekierroksen aloitti Vihreiden Ojajärvi, joka oli huolissaan keskustan liikkeiden näivettymisestä sekä kauppakeskuksen ulkonäköprofiiliin pitäisi vaikuttaa, ettei siitä tule peltilaatikko Joupin pelloille sekä kauppakeskukseen tulisi järjestää linja-autokuljetus keskustasta.

Monen valtuutettujen huolenaihe oli keskustan kehittyminen, johon tehty jo nyt huomattavia panostuksia näivettymisen estämiseksi. Näivettyminen kuulemma estetään, sillä, että asuntorakentaminen jatkuu vilkkaana ja autohalliluolat saadaan käyttöön. Työpaikkoja myös syntyy kauppakeskukseen, todisteli Keskustan Turenius.

Demarien Heikkilä sanoi, että hanke 100 miljoonan hanke kaupungille ja pallo on Ideaparkilla yritystoiminnan käynnistämisessä sekä asiakkaat ratkaisevat kauppakeskuksen elinvoimaisuuden. Kauppakeskuksen tontti vuokrataan Sukarille ja tietenkin kaupungin kontolle jäävät kunnallistekniikka ja liikennejärjestelyt kauppakeskuksen alueelle. Demarien Tenkulan sanoi, että asiassa on asiakas-, kauppias, Sukari-Invest-, näkökulma. Sukarille se on riskitön, kun kaupunki investoi 100 miljoonaa ja jos kauppiaat lähtevät mukaan.

Kaupungille olisi Tenkulan mukaan ollut edullisinta saada tontti myytyä. Hän oli epäileväinen hankkeen suhteen hänen mielestään olisi hyvä, jos siihen sijoittuisi kaupungin palveluja, joista on esimerkkejä maailmalla. Lisäksi tuleeko kauppakeskuksesta lopulta nuorisotalo, ellei kauppakeskuksen odotukset täyty ja sen omistus siirtyy esim. ulkomaiseen omistukseen. Idepark-hankkeesta käytettiin 7-8 puheenvuoroa ja asiat olivat näin pätingissä. Kokouksessa oli muutamia kaavapäätöksiä, henkilövalintoja ja talouskehitys 1-6 2017.

Talouskehitysraportti nuijittiin ilman ainoatakaan puheenvuoroa – hämmästyttävää. Kansallinen kaupunkipuisto-hanke oli saanut lähes Ö-mappi leiman ympäristöministeriössä. Ympäristöministeriön mukaan hankkeen asemakaava ja rakennushankkeet pitää saattaa loppuun.

Ministeriö on edelleen suopea Seinäjoen kaupunkipuisto-hankkeelle kun em. mainitut hankkeeseen kuuluvat avainalueiden ”maankäyttö on ratkaistu ja
toteutettu siten että kyseisten alueiden ottamiselle osaksi” (lainaus päätöksestä). Valtuuston kokous lipui kohti finaaliaan vajaassa tunnissa valtuuston puheenjohtaja Heinosen napakassa otteessa.

Palaute valtuustoblogista

Tausta-aineisto


Talouskehitys 1-6- 2017

Kansallinen kaupunkipuisto Seinäjoelle –hanke / Ympäristöministeriön päätös


Sukari-Seinäjoki

Kirjoituksen tekniset tiedot

Kirjoitus on oikoluettu Microsoftin Word - ohjelmalla sekä manuaalisesti kirjoittajan toimesta. Olen yrittänyt rutistaa sanottavani n. 200 – 350 sanaan niin, että Internet lukemisen lainalaisuudet täyttyvät. Kirjoituksessa on sanoja 318 otsikko mukaan luettuna.

Blogin kirjoittajan ohjeistus kommentoinnille


Blogin kirjoittaja pidättää oikeudet seuraavien asioitten arviointiin kommenteissa: 1. Nimimerkki kommentteja ei julkaista. 2. Omalla nimellä kirjoittajien kommentit hyväksytään, kun kirjoitukset noudattavat hyviä tapoja. 3. Kommentoi napakasti ja lyhyesti.

4. Kommentit saavat olla enintään 12 lauseen mittaisia. 5. Linkit, jotka viittaavat henkilöihin, kuvin tai ms. hyvien tapojen vastaisesti: jätetään julkaisematta. 6. Englanninkielisiä kommentteja ei julkaista 7. Jaottele teksti kappaleisiin / kommentin lukeminen on helpompaa. 8. Edellä mainittujen lisäksi kommenteissa sovelletaan tätä ohjeistusta.