Yhdysvalloissa valta vaihtui kun maan 46. presidentti Joe Biren vannoi virkavalansa keskiviikkona 20.1. Millaiseksi 46. presidentin virkakausi muodostuu jää nähtäväksi. Salaliittoteoreetikot,
vääräntiedon levittäjät tai muut mystiikan kannattajat levittävät asiaansa internetin välityksellä edelleen samanmielisille vaikka Yhdysvaltoihin 46. presidentti astui virkaan, joka tuo mahdollisesti vakautta USA:n ja maailmaan.
Yhdysvalloissa valta vaihtui kun maan 46. presidentti Joe Biren vannoi virkavalansa keskiviikkona 20.1. Millaiseksi 46. presidentin virkakausi muodostuu jää nähtäväksi. Salaliittoteoreetikot, vääräntiedon levittäjät tai muut mystiikan kannattajat levittävät asiaansa internetin välityksellä edelleen samanmielisille vaikka Yhdysvaltoihin 46. presidentti astui virkaan, joka tuo mahdollisesti vakautta USA:n ja maailmaan.
Olen joskus ”leikkinyt ajatuksella, että jos internet kaatuisi lopullisesti, joka ei todennäköisesti tapahdu, niin millä tavoin ja millä välineillä nämä uskomusliikkeet levittäisivät sanomaansa. Aluksi tapahtuisi ehkä totaalinen näitten piirien sanomapimennys mutta todennäköisesti he keksisivät uuden välineen propagandansa levittämiseen muilla sähköisillä (esim. radio) välineillä tai paperiversioilla, joissa sanoma leviäsi hitaammin.
”Brittitutkijat ovat esittäneet sellaisia näkemyksiä, että internet kaatuu vuoteen 2023 mennessä kapasiteettipulaan, johon lisääntyvä tietoliikenne sitä ajaa (Lähde Yle)”. Mikäli tällainen ennuste tapahtuisi se olisi tuhoisaa maapallon yhteiskunnille niin pitkällä on riippuvuutemme edennyt tietoliikenteestä. Tietoliikennejätit ovat jatkuvasti lisänneet tietoliikenne palvelinhallejaan mm. Suomessa Googlen palvelimet hyrräävät kiivaaseen tahtiin entisissä paperitehtaiden tiloissa ja uusia tietoliikennesaleja suunnitellaan.
Kysymys kuuluu; tietoliikennesalien ollessa pelkästään yksityisten yritysten yritystoimintaa, joiden tulee tuottaa voittoa eli rahaa omistajilleen. Voiko käydä niin, että tällaiset yritykset, joiden omistuksessa ovat tietoliikenteen konesalit olisivat uhka demokratialle tai konesalien keskittyminen harvoihin käsiin johtaisi siihen, että yhteiskunnille heidän palvelunsa tulisi maksamaan maltaita. Sanomatta on selvää, että näille yrityksille serverisalit eivät ole hyväntekeväisyystoimintaa.
Yritysten osakkeenomistajat tulee pitää tyytyväisinä niin, että heidän pankkitileilleen ropisee dollareita tai muita valuuttoja sijoituksiensa vastineeksi. Me tavalliset kansalaiset olemme melkoisessa tietoliikenteen liekanarussa kun koko elämämme on erilaisilla palvelimilla kuten pankkiasiamme, terveystietomme sekä lähes kaikki ne inhimillisen elämän alueemme asiat, jotka kuuluvat elämäämme.
Oletko tietoinen monessako tietorekisterissä elämämme osa-alueet ovat? Mututuntumaa voi olla mutten minä etkä sinä tiedä missä ja ketkä kaikki hallitsevat elämäämme liittyviä tietoja. Taiteilija Maija Vilkkumaan sanoin ”maailma on vaarojen karikko” myös internetissä kun koko ajan tulee olla valppaana, etteivät verkkorikolliset tai muut konnat ole pelailemassa rikollisessa tarkoituksessa sinun ja minun henkilökohtaisilla asioillamme.
Kirjoituksen tekniset tiedot
Kirjoitus on oikoluettu Microsoftin Word - ohjelmalla sekä manuaalisesti kirjoittajan toimesta. Olen yrittänyt rutistaa sanottavani n. 200–395 sanaan niin, että Internet lukemisen lainalaisuudet täyttyvät. Kirjoituksessa on sanoja 299 otsikko mukaan luettuna.
Blogin kirjoittajan ohjeistus kommentoinnille
Blogin kirjoittaja pidättää oikeudet seuraavien asioitten arviointiin kommenteissa: 1. Nimimerkki kommentteja ei julkaista. 2. Omalla nimellä kirjoittajien kommentit hyväksytään, kun kirjoitukset noudattavat hyviä tapoja. 3. Kommentoi napakasti ja lyhyesti.
4. Kommentit saavat olla enintään 12 lauseen mittaisia. 5. Linkit, jotka viittaavat henkilöihin, kuvin tai ms. hyvien tapojen vastaisesti: jätetään julkaisematta. 6. Englanninkielisiä kommentteja ei julkaista 7. Jaottele teksti kappaleisiin / kommentin lukeminen on helpompaa. 8. Edellä mainittujen lisäksi kommenteissa sovelletaan tätä ohjeistusta.