Valittu kuvakansio:

Konsulinsaari

Muut kuvat:

Konsulinsaari
Kampin pysäkkiKampin pysäkki
Edellinen kuva:Seuraava kuva:
KuolemaKampin pysäkki


Kuvan tiedot

"Satakunnansillan pohjoispuolella, osittain sillan alla on pieni Konsulinsaari. Saaressa oli vuonna 1877 rakennettu kahvila, joka purettiin 1900 Satakunnansillan valmistuttua". Lähde Wikipedia.

"Nykyisin osittain Satakunnan sillan alla sijaitsevalla Konsulinsaarella on aikanaan toiminut kesäravintola ainakin 1880-luvulta vuoteen 1900 saakka. Kaupunginvaltuusto päätti vuonna 1881 rakennuttaa Konsulinsaarelle kahvilarakennuksen, jonka piirustukset vahvistuivatkin v. 1883. Vaikka rakennus oli tarkoitettu vain kahvilaksi, alkoi se kuitenkin ajan vaatimusten mukaisesti toimia pian ravintolana.

Sittemmin Satakunnan sillan valmistuttua ja peitettyä alleen osan saaren pinta-alasta suunniteltiin paikalle uusi rakennus, jonka oli tarkoitus korvata vanha puurakenteinen Tampereen kaupungin rakennuttama ravintola-kahvilarakennus. Perimätiedon mukaan uuden rakennuksen suunnitelmat tilasi yksityishenkilö arkkitehti Birger Federleyltä. Tätä rakennusta, jonka oli määrä toimia myös ravintolana, ei kuitenkaan koskaan toteutettu". Tampereen kaupunginvaltuutettu Aila Dündar-Järvinen valtuustoaloite 13.2.2012 Konsulinsaaren käyttöönotosta.

Avainsanat: Viikon kuvat

Kuvakoot:
Esikatselukuva
Pieni kuva
Suuri kuva
Alkuperäinen kuva

Tekniset tiedot:
Kamera: Canon
Kameran malli: EOS 650D
Resoluutio: 1024 x 694
Polttoväli: 24.0 mm
Valotusaika: 1/80
Aukko: 4.0
ISO: 100
Valon mittaus: Pattern

Kuvaa on katsottu 2151 kertaa
Arvosana kuvasta ( 0 arvostelua ):

Kommentit

Ei kommentteja

Kommentoi kuvaa

Kommentti:*
Nimi:*