Sivustolla kirjoitan Seinäjoen kaupunginvaltuuston kokouksien tapahtumista, joita seuraan videoyhteyden avulla.

Ainoa äänestys

Keskiviikko 28.9.2016 Pentti O. Pohjola

Seurasin pitkästä aikaa Seinjoen kaupunginvaltuuston kokousta maanantaina (26.9.) internetin välityksellä. Kokous oli pulkassa n. 1 ½ tunnissa asioina olivat mm. Kiinteistö Oy Seinäjoen Palvelutalot Oy:n lainan omavelkainen takaus, maahanmuuttajien kotouttamisohjelma vuosille 2016 – 2020, Seipark Oy:n lainan omavelkainen takaus / SVOP-sijoitus Seipark Oy:n / autopaikkojen järjestämisvelvollisuuden periaatteiden tarkennukset.

Valtuutetut käyttivät n. 15 puheenvuoroa valtuuston esityslistalla olleista päätösasioista. Yllättävää oli se, että kaupungin virkamiehet esittelivät virka-alueensa asioita valtuutetuille.

Olen aikaisemmin ihmetellyt sitä, ettei virkamiehet esittele asioita valtuutetuille päätöksentekoa varten. Valtuustosalissa kuultiin tulosaluejohtaja Lintalan esittely maahanmuuttajien kotouttamisohjelmasta vuosille 2016 – 2020 sekä Seipark Oy:n toimitusjohtaja Mäntykoski kertoi yhtiönsä suunnitelmista kokoukselle. Kiinteistö Oy Seinäjoen Palvelutalot on kaupungin kokonaan omistama yhtiö ja se haki nyt takausta 200-paikkaisen päiväkodin rakentamista varten Pohjan kaupunginosaan.

Valtuuston ainoa äänestys käytiin esittelyssä olleesta maahanmuuttajien kotouttamisohjelmasta vuosille 2016 – 2020. Valtuutettu Riikilä (sd.) kaipasi ohjelmaan konkretiaa, häneen mielestään asiakirja kokoamisessa on käytetty eri asiakirjojen leikkaa liimaa tekniikkaa (tietojenkäsittely termejä).

Ohjelman pitäisi hänen mukaansa olla työkalu eri kaupungin tulosalueilla. Riikilä oli tutustunut Seinäjoen verrokki kaupungin Hämeenlinnan ohjelmaa ja piti sitä hyvänä sekä kehotti valtuutettuja tutustumaan asiakirjaan.

Keskustelussa kansliapäällikkö-toimialajohtaja (sosiaali- ja terveyskeskus) Ranta ei niellyt Riikilän kritiikkiä ja kummeksui hänen leikkaa liimaa sanontaa. Lopulta Riikilä (sd.) esitti ohjelmaesityksen jättämistä pöydälle uudelleen valmistelua varten.

Esitys kaatui äänestyksessä 47 - 4. Internetin välityksellä sai sellaisen käsityksen, että valtuutetut halusivat vain eroon asiasta ikään kuin lakaisemalla sen ns. maton alle mm. Perussuomalaisten valtuutetut olivat kuin jäävuoria koko asian käsittelyn ajan.

Maahanmuuttokysymykset ovat olleet tähän saakka heidän peruskauraansa, joista he ovat levittäneet poliittista propagandaa. Ovatko he ryhtyneet harrastamaan itsesensuuria? Kun nokille on tullut valtakunnan politiikassa asiasta.

Ainoan valtuustoaloitteen teki Kepun Kivisaari ja esityksessä esitettiin Seinäjoen leirintäalueen remontoimista.

Vaikken ole seurannut lähes vuoteen valtuuston kokouksia niin ne eivät ole muuttuneet perusolemukseltaan mielenkiintoisemmiksi vai johtuiko se siitä, että esityslistalla oli vain yksi kiinnostava asia: maahanmuuttajien kotouttamisohjelma vuosille 2016 – 2020 vaikka asiakirja sinänsä ei anna minkäänlaisia eväitä kuntalaisten keskusteluun maahanmuutosta Seinäjoelle.

Tausta-aineisto – kaksi tiedostoa on pdf-muodossa.
Kiinteistö Oy Seinäjoen Palvelutalot Oy:n lainan omavelkainen takaus

Seipark Oy:n takaus - Hämeenlinnan kaupungin monikulttuurisuusohjelma 2012 – 2015

Kommentit - palaute

Kirjoituksen tekniset tiedot
Kirjoitus on oikoluettu Microsoftin Word - ohjelmalla sekä manuaalisesti kirjoittajan toimesta. Olen yrittänyt rutistaa sanottavani n. 200 – 350 sanaan niin, että Internet lukemisen lainalaisuudet täyttyvät. Kirjoituksessa on sanoja 311 otsikko mukaan luettuna.

Blogin kirjoittajan ohjeistus kommentoinnille

Blogin kirjoittaja pidättää oikeudet seuraavien asioitten arviointiin kommenteissa: 1. Nimimerkki kommentteja ei julkaista. 2. Omalla nimellä kirjoittajien kommentit hyväksytään, kun kirjoitukset noudattavat hyviä tapoja. 3. Kommentoi napakasti ja lyhyesti.

4. Kommentit saavat olla enintään 12 lauseen mittaisia. 5. Linkit, jotka viittaavat henkilöihin, kuvin tai ms. hyvien tapojen vastaisesti: jätetään julkaisematta. 6. Englanninkielisiä kommentteja ei julkaista 7. Jaottele teksti kappaleisiin / kommentin lukeminen on helpompaa. 8. Edellä mainittujen lisäksi kommenteissa sovelletaan tätä ohjeistusta.